utorak, 6. svibnja 2014.

DAVOR LONČAR-NACELNIK = NEPOTIST ILI SAMO PUKA HRVATSKA REALNOST

Da bi sa sigurnošću mogli pisati, a citatelji razumjeti smisao potrebno je znati sto je nepotizam? Znati da to nije blagodat političara, njihovo pravo, već da je to rak rana hrvatskog društva, temelj gospodarskog jada u Domovini. Nitko nema pravo  samo zbog svog položaja svoga sina ili kćer ili suprugu ili rodaka ili kuma zaposliti prije nego našeg/vašeg sina ilo kćeri ili supruge. Nema to pravo ni načelnik Davor Lončar! Nema jer nečiji očevi nemaju plaću koliku ima on,  a djeca im nezaposlena doma jer nisu privilegirana.

U Hrvatskoj općoj enciklopediji stoji da je nepotizam težnja moćnika da povlašćuju rođake i miljenike i priskrbljuju im časti i službe. Nepotizam je bio poznat još u antici, a posebno u srednjem vijeku. U svakidašnjem govoru nepotizam je zloporaba položaja u korist rođaka i prijatelja. Pojam dolazi iz talijanskog (nepotismo) i njemačkog jezika (Nepotismus), nastao je od latinske riječi nepos (genitiv: nepotis), a znači nećak, unuk, potomak. Nepotist (nepofist) je onaj koji prihvaća nepotizam. Prema Klaiću, nepotist je onaj koji provodi nepotizam. Često oni koji se najviše kunu u demokraciju protežiraju svoje najbliže suradnike, svoje pristaše i snagom svoga političkog autoriteta „pobrinu“ se da im omoguće najviše političke položaje, često na štetu kvalitetnijih ljudi iz iste političke strukture, ali su im nekako manje bliski. Tanka je linija između nepotizma i one „obične“ kadrovske politike, a posebno je tanka u tranzicijskim zemljama. Nepotizam znaju kritizirati i oni koji kasnije i sami budu nepotisti. 

Zar treba riječi nakon sto pročitate definiciju?
 Ne samo da se uništava demokratsko društvo, duh stanovnika Opcine Policnik, već se uništava i reputacija svete stranke HDZ. Stranke koja je svih nas, a ne samo Predsjednika HDZ-a Općine Policnik, koji je zanemario svoje Članstvo, osim za pred izbore. 

Ali bit svega je nepotizam, put uspjehu u Općini Policnik i HDZ-u Općine Policnik prema sadašnjem načelniku i predsjedniku. Pitate se a gdje je tu nepotizam? 
Ne brinite, svakodnevno je tu!


Davor Lončar, načelnik Općine Policnik, predsjednik HDZ Općine Policnik, clan Čistoći nihih odbora uspio je zaposliti svog sina na "izmišljeno" radno mjesto u Čistoću Zadar. Dok desetci tudih sinova i kceri godinama nemogu do radnog mjesta, sinovi i kćeri očeva i majki koji su nezaposleni, nemaju place od 1000 - 2000 eura mjesečno kao Lončar Davor. 

A o stranci HDZ Općine Policnik nema potrebe pisati. Nekad NASA sada je samo Davora Lončara i njegovih rodaka  i podobnika, osobnih interesa radi političkog samoodržanja.

Mislite li VI da je njihovo pravo biti nepotist našim glasovima i našim jadom i bjedom!


Nema komentara:

Objavi komentar