nedjelja, 12. listopada 2014.

PREDSJEDNIK TURISTIČKOG VIJEĆA TZO POLIČNIK RASPISAO NATJEČAJ ZA DIREKTORA TZ. OPET PREVARA NA POMOLU?


Načelnik Općine Poličnik, Predsjednik HDZ-a Općine i Predsjednik turističkog vijeća TZO Poličnik  je u četvrtak 09.10.2014 godine raspisao javni natječaj koji smo dolje kopirali sa stranica Općine Poličnik. Traži se direktor turističke zajednice. Navodno.

Zanimljiva je činjenica da je natječaj objavljen na stranicama Općine Poličnik, a sve ostale radnje oko osnivanja, izbora članova Skupštine, turističkog Vijeća nigdje nisu niti jednim slovom spomenuto. Tko su svi ti ljudi?
Zanimljiva je činjenica da su nam se pojedine osobe pohvalile kako su oni osobno pozivani da se prijave kao raznorazni članovi, jer su " oni dobrodošli i potrebni " dok bi se po našim riječima to nazvalo podobni. Znači da je već unaprijed netko odlučio tko će biti sve uključen u rad Turističke zajednice, što nikako nije demokratski način rada. Kako sada vjerovati ako su glasine istinite i da će izbor Direktora biti pravedan i nenamješten?

Teško je za povjerovati kada je na sastanku Općinskog odbora HDZ-a Općine Poličnik održanom u ponedjeljak 06.10.2014 godine Predsjednik stranke prezentirao članovima odbora već gotov i odrađen ne plan već posao između ostalog i Turističke zajednice i neke vrste odabira Direktora.

Iako sa 100 % sigurnošću možemo samo navesti glasine onih koji su upoznati sa sadržajem sastanka, ali i suradnika bliskih predsjedniku odbora, predsjedniku vijeća TZ i načelniku da će direktor biti najvjerovatnije jedan od djelatnika Općine Poličnik vrlo blizak samom njemu . U igri je još nekoliko osoba, ali uglavnom samo radi proforme.

Čitajući natječaj i uvjete koji su u njemu istaknuti samo nepismenom čovjeku ne bi bilo jasno i moguće vidjeti stavke koje upućuju na natječaj koji je " nekom prilagođen ",

ROK OD 8 DANA - to može ispuniti i u roku prikupiti potrebne materijale samo onaj tko je unaprijed pripremljen i obaviješten.

PLAN PROGRAMA RADA TURISTIČKE ZAJEDNICE - tko to može u 8 ili manje dana napraviti program rada za turističku zajednicu? U toliko dana ne može dobiti ni osnovne podatke o Općini Poličnik. Osim što to može napraviti netko tko već unaprijed zna da će biti izabran i ima već pripremljen program.

POTVRDU O POLOŽENOM ISPITU ZA RAD U TURISTIČKOM UREDU ( UKOLIKO IMA POLOŽEN ISPIT ) -  Kakav će to direktor biti koji nema položen ispit? znači da nema ni iskustva u vođenju turističke zajednice ili ureda. Kakva je to ozbiljnost kada smo u 21 stoljeću spremni uzeti osobe da budu na mjestu direktora, a da ne poznaju taj posao? Turističku zajednicu bi trebao voditi netko tko ima i više iskustva od 1 godine u toj branši, jer ta osoba ne preuzima vođenje uhodane turističke zajednice koja je uspješna, već je to turistička zajednica koja tek počima sa radom. Znači da je natječaj malo " nagnut " osobi koja nema položen taj ispit.

Morate svi vi iz Općine Poličnik priznati da je sve to više nego zanimljivo i upitno tko će biti Direktor. Znanje i iskustvo, a ne avantura i podobnost, koristoljublje možda.

Na kraju stoji da turistička zajednica ima pravo svih odbiti bez obrazloženja. Opet zanimljivo. Ukoliko ipak netko mimo plana bude pomislio da može biti Direktor i tako " djelatniku Općine" ili nekom drugom " podobnom " bude prepreka imenovanju, natječaj će se poništiti, ako smo dobro razumjeli? I tako dok već unaprijed  planirani  Direktor ne makne prepreke da on bude imenovan.

Vrijeme će pokazati istinitost naših sumnji i sumnji naših istomišljenika. Hoće li biti Direktor sadašnji djelatnik Općine ili netko blizak , komu je natječaj prilagođen. Ako da,  to će biti još jedan nož u leđa svima nama. Naročito onima koji su stručni, školovani i pametni, mladi i  nadasve sposobni spram podobnih.

Svaki podobno izabran, znači manje  jedan pametan i školovan Hrvat koji je mogao unaprijediti ovu Domovinu, a zbog takvih mora napustiti ovu državu i potražiti budućnost u inozemstvu.  

Nadamo se da je sve što smo napisali neistina, naša laž i da se neće ostvariti ništa što smo napisali.





Javni natječaj za izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Poličnik


Objavljeno 09.listopada 2014.

Na temelju članka 32. Statuta Turističke zajednice Općine Poličnik („Službeni glasnik Općine Poličnik“ br. 06/14) te Odluke Turističkog vijeća Turističke zajednice Općine Poličnik, raspisuje se


JAVNI NATJEČAJ
za izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Poličnik

Uz opće uvjete propisane Zakonom o radu, kandidati moraju ispunjavati posebne uvjete utvrđene Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice (NN, br. 42/14),

1. Za direktora/icu Turističkog ureda može biti imenovan kandidat koji ispunjava sljedeće uvjete:

  • da ima završen preddiplomski sveučilišni studij (sveučilišni prvostupnik/ prvostupnica) ili stručni studij (stručni prvostupnik/prvostupnica) ili završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij (magistar/magistra) ili specijalistički diplomski stručni studij (stručni specijalist/specijalistica); 
  • da ima najmanje godinu dana radnog iskustva na rukovodećim poslovima;
  • da izradi prijedlog svog programa rada turističke zajednice za jednogodišnje razdoblje;
  • da aktivno zna jedan svjetski jezik;
  • da ima položen stručni ispit za rad u turističkom uredu;
  • da poznaje rad na osobnom računalu.
  • da mu pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma, dok ta mjera traje.

2. Na natječaj se može javiti i biti imenovan za direktora/icu Turističkog ureda i kandidat koja nema položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, pod uvjetom da istog položi u roku od godine dana, u protivnom mu prestaje radni odnos po isteku posljednjeg dana roka za polaganje stručnog ispita.
3. Stručni ispit ne mora imati kandidat koji ima odgovarajuću stručnu spremu i najmanje 10 godina radnog staža na poslovima turizma u toj stručnoj spremi, što je kandidat dužan dokazati odgovarajućim dokazima iz točke 5. podstavka 3. i 4. ovog natječaja, koje mora priložiti uz prijavu.

4. Uz pisanu prijavu potrebno je priložiti:
  • životopis,
  • presliku diplome ili potvrde odnosno uvjerenja visokoškolske ustanove o stečenoj stručnoj spremi,
  • presliku radne knjižice s osobnim podacima i podacima o radnom stažu ili elektronički zapis o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
  • potvrde poslodavaca ili preslike ugovora o radu ili prijamu u službu ili drugog akta poslodavca kojim je kandidata primio u radni odnos, kojim se dokazuje određeno radno iskustvo, odnosno iz kojeg će biti razvidno naziv radnog mjesta odnosno poslovi koje je kandidat obavljao kod tog poslodavca,
  • presliku potvrde ili uvjerenja o položenom ispitu za rad u turističkom uredu (ukoliko ima položen ispit),
  • izvod iz kaznene evidencije, u izvorniku, kojom se dokazuje da kandidatu nije pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma, dok ta mjera traje, ne starije od šest mjeseci, a u slučaju da ne postoji ili ga nije moguće ishoditi može se dati izjava ovjerena od javnog bilježnika ili drugog nadležnog tijela da mu pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma (dok ta mjera traje).
  • potpisanu Izjavu da poznaje rad na računalu ili presliku svjedodžbe ili certifikata odgovarajuće obrazovne ustanove o završenom tečaju ili posebnom programu za rad na računalu;
  • presliku svjedodžbe ili certifikata škole za strane jezike ili druga odgovarajuća potvrda o poznavanju jednog svjetskog jezika;
  • program rada Turističkog ureda za naredno jednogodišnje razdoblje.
  • Dokaz o radnom iskustvu stečen u inozemstvu mora biti preveden od ovlaštenog sudskog tumača.
  • Prijava mora sadržavati ime i prezime kandidata, adresu, broj telefona, broj mobitela i adresu e-pošte, ukoliko se ima, naznaku da se radi o prijavi na predmetni natječaj, specifikaciju priloga (dokaza) uz prijavu te potpis kandidata.
5. Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se 8 dana od objave u „Zadarskom listu“ i na web stranici Općine Poličnik na adresu:, Turistička zajednica Općine Poličnik, Turističko vijeće, Ulica Dr.Franje Tuđmana 62 Poličnik,23241 Poličnik, s naznakom: „Za natječaj-ne otvaraj“
6. Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
7. Ako se na raspisani natječaj nitko ne prijavi ili nitko od prijavljenih kandidata ne bude izabran, natječaj će se ponoviti.
8. Turistička Zajednica Općine Poličnik zadržava pravo da odbije sve pristigle ponude na natječaj bez posebnog obrazloženja.
9. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
10. Direktor/ica se imenuje na mandat od 4 godine.


Broj akta: 14/14
Poličnik, 23. rujna 2014.

                                                                                       PREDSJEDNIK TURISTIČKOG VIJEĆA TZO POLIČNIK
                                 Davor Lončar





Broj komentara: 6:

  1. MOGLI STE NAPISATI I IME TOG ZAPOSLENIKA KADA GA ZNATE. JEL TO DALIBOR, IVICA, MARKO, ŠIME, JADRANKA, IVANKA, JELENA, ANITA AKO NAPIŠETE KOJE ONDA ĆEMO ZNATI NA KRAJU JELI NAMIŠTENO

    OdgovoriIzbriši
  2. POLIS ZD.

    Nikolina Kovačević ili Marko Ćustić.
    tako ja imam informacije. U igri je bio i Ivica Ukalović ali su mu apetiti porasli i on želi preuzeti vlast u stranci i općini pa je pukla ljubav njega i Davora. Ima još igrača sa apetitima kao njegovi.
    JELI TAKO AUTORU? GUKNI

    OdgovoriIzbriši
  3. nemate vi pojma. nema istine u ničemu napisanome i komentiranome. istina je da o svemu važnijem ne odlučuje Davor Lončar nego malo jači mački. isto je istina da Davor neće vlas pustiti nikome pogotovo ne sovarcu. istina je i da Ukalović pokušava što više upisati svojih ljudi u HDZ kako bi preuzeo vlast Davoru. ali ima tu još igrača koji koriste svađu ova dva bećara. tu je Buljat iz sovara i Demo iz Poličnika. sve je to stoka sitnog zuba. ni o čemu oni ne mogu odlučivati.

    OdgovoriIzbriši