nedjelja, 18. siječnja 2015.

DAN OBRANE OPĆINE POLIČNIK - MJESNI ODBOR SUHOVARE NEPOŽELJAN I NEPOZVAN NA OBILJEŽAVANJE.

Povodom Dana obrane Opcine Policnik danas je u organizaciji Udruge dragovoljaca Domovinskog rata i Opcine policnik u Suhovarima kraj Zadra svecano otkriveno spomen obiljezje svim hrvatskim braniteljima poginulim za slobodu Policnika. Na ploci je upisano i



Proslava obilježavanja 3. siječnja, Dana obrane Općine Poličnik, ove je godine u samom naselju Suhovare bila više nego sramotna. Tog dana je na vidjelo izašla sva politička istina, prljavštine i podmukli potezi lokalnih političara i vođa udruga kojima političari manipuliraju. Od branitelja iz Suhovara saznajemo da ove godine Općina Poličnik i UHDDR Općine Poličnik nisu pismeno pozvali, niti usmeno obavijestili Mjesni odbor Suhovare kojeg su ove godine na sramotan način zaobišli iz samo organizatorima poznatih razloga. 
Držeći se procedure, normi kulturnog ponašanja, nije se smjelo desiti da zbog " oprečnih stavova       " djela HDZ-ovih članova iz Suhovara i njihova zagovaranja smjene načelnika Davora Lončara sa mjesta načelnika, ali i sa mjesta Predsjednika općinskog odbora HDZ-a Općine Poličnik, Mjesni odbor Suhovare bude zaobiđen i ovako ponižen. Znajući da je Mjesni odbor Suhovare inicijator izgradnje spomen obilježja u Suhovarima odmah nakon Domovinskog rata, mještani Suhovara i branitelji koji su branili ovaj kraj su svojim novčanim prilozima pomogli izgraditi prvo spomen obilježje, a ne Općina Poličnik ili neke od udruga, zaista je sramotno zaobilaženje i diskreditiranje Mjesnog odbora Suhovare, ali tako i svih mještana Suhovara koje isti predstavlja. Vidljivo je zbog toga bio i ne mali nego nikakav odaziv ovoj veličanstvenoj proslavi pobjede hrvatskih branitelja nad agresorom mještana Suhovara koji nisu "glupi" da nisu prepoznali pozadinu ovog igrokaza i dirigentsku palicu osobe koja se skriva iza ovog nemilog čina. Ovo je pljuska svim hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima, mještanima Suhovara, ovo je mrlja bačena na proslavu i obilježavanje tog povijesnog 3. siječnja 1992. godine.

Izostavljajući Mjesni odbor Suhovare, legalno izabrane predstavnike mjesta Suhovare, bizarna  činjenica je da je kao i svake godine dosada protokol vodio Darijo Buljat iz Suhovara. Osoba koju je Općina Poličnik i UHDDR Općine Poličnik ipak mogla obavjestiti i pripremiti da vodi protokol, a legalne predstavnike nije mogla. Darijo Buljat je i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Suhovare, bio je i Predsjednik Općinskog Vijeća Općine Poličnik iako to zakonski nije mogao biti jer je prebivalište imao na području druge općine.

Neke se ipak moglo obavjestiti, a neke nije moglo. Neki su poželjni, a neki nisu. A nadasve najveći apsurd u svemu je da je načelnik Općine Poličnik Davor Lončar Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Poličnik, Darijo Buljat predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Suhovare, a svi članovi Mjesnog odbora Suhovare su članovi HDZ-a, a neki od njih i prvi osnivači HDZ-a na području sadašnje Općine Poličnik, te ovakvo ponašanje pokazuje i jeste najbolji pokazatelj podijeljenosti unutar HDZ-a Općine Poličnik, kao i obračun stranačkih lidera sa neistomišljenicima unutar iste stranke. 

Ovakav čin izaziva više od razočaranosti i gorčine, ali i vodi nas prema mišljenju da se sve ovo dešava zbog sukoba između načelnika Davora Lončara i Ivice Ukalovića čiji je otac predsjednik Mjesnog odbora Suhovare. Posebno težinu napisanome daje činjenica da posljednjih nekoliko mjeseci suprostavljeni Davoru Lončaru intenzivno kontaktira sa članovima HDZ-a Općine Poličnik, tako i sa nekima od nas  govoreći o potrebi  promjene stanja unutar HDZ-a Općine Poličnik, zaustavljanju korištenja  stranke i članova stranke samo kada je to potrebno za privatne interese pojedinaca. Teško je ne pomisliti da se Dan obrane Općine Poličnik, barem što  se naselja Suhovare tiče nije iskoristio za indirektan revanšizam prema zagovornicima  promjena. 




Nema komentara:

Objavi komentar